donderdag 20 december 2012

Kent u al de smartphone-app die laat zien welke chauffeur jou naar huis kan rijden ?

De MNM Zero Car is een gratis Facebook-, iPhone- en Android-applicatie die door MNM en het BIVV ontworpen werd om de verkeersveiligheid te bevorderen en het aantal weekendongevallen terug te dringen. 

Het principe is eenvoudig. Wie naar een feest of evenement wil, maar niet van of naar zijn bestemming raakt, kan via Facebook of via de MNM Zero Car-applicatie voor iPhone of Android op zoek gaan naar iemand met wie hij of zij kan meerijden. 

Omgekeerd kan ook iemand die met de auto ergens naartoe gaat, de vrije plaatsen in zijn wagen aanbieden via de MNM Zero Car.

De bedoeling is dat mensen dankzij de MNM Zero Car veilig op hun bestemming raken, bijvoorbeeld door niet zelf naar huis te rijden na een feestje wanneer ze een glaasje op hebben. 

De MNM Zero Car is in de eerste plaats op jongeren gericht en is bijzonder handig voor wie verantwoord vervoer zoekt van of naar een bepaald evenement – zo is er in de toepassing bij ‘bestemming’ een apart veld voorzien voor evenementen. 

Maar de applicatie kan ook erg handig zijn voor weggebruikers uit andere leeftijdscategorieƫn of voor ritten met andere bestemmingen.