maandag 16 november 2015

Uw huisnummer kan uw leven redden !!!!!

Hulpdiensten zoals politie, brandweer en de Medische Urgentie Groep (MUG) verliezen soms onnodig kostbare tijd omdat ze het juiste huisnummer niet kunnen vinden. Wij doen daarom een oproep aan alle burgers om huisnummers op een zichtbare plaats te bevestigen.

Vaak zijn de huisnummers te klein zodat ze niet leesbaar zijn vanop de rijbaan. Het gebeurt ook dat het huisnummer achter een haag of takken verborgen is. Op sommige gebouwen is zelfs helemaal geen huisnummer aangebracht.

Voor uw eigen veiligheid raden wij u aan om ervoor te zorgen dat uw huisnummer duidelijk leesbaar is voor hulpdiensten van op de openbare weg.

Het gemeentebestuur kent de huisnummers toe bij het afleveren van de bouwvergunning en het is de aanvrager of de bouwheer die het huisnummer aanbrengt.

Indien u geen of een verkeerd huisnummer heeft, kan u steeds terecht bij uw gemeentebestuur.

In het politiereglement van de gemeenten Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem staat : "iedere eigenaar van een gebouw brengt aan de straatkant de huisnummering die door de gemeente toegekend werd, goed zichtbaar aan. Elke bewoner is verplicht die zichtbaar te houden.

Het gekende witte plaatje met daarop uw huisnummer kan je gratis afhalen in je gemeentehuis. Je bent echter niet verplicht deze nummerplaatjes te gebruiken. Siernummers zijn eveneens toegelaten voor zover ze duidelijk leesbaar zijn van op de openbare weg.

Duidelijke huisnummers verhogen dus uw veiligheid !