dinsdag 3 november 2015

1 DAG NIET – 13 november 2015 - Één dag tegen woninginbraken

Op 13 november 2015 vindt de nationale actiedag ‘1 dag niet’ plaats waarmee we de strijd aanbinden tegen diefstallen in woningen.

De Politiezone Zottegem / Herzele / Sint-Lievens-Houtem werkt hieraan mee via diverse activiteiten in de week van 13 november 2015, zoals:

op maandag 9 november 2015 om 20u00 organiseert het Buurt Informatie Netwerk een infoavond in het raam van veiligheid in het algemeen en inbraakpreventie in het bijzonder;

extra politiecontroles en intensiever uitvoeren van afwezigheidstoezichten;

een infostand over veiligheid op Houtem jaarmarkt op 12 november 2015

de ‘stresstest’ waarbij de politie de woningen controleert op inbraakgevoeligheid

Een veilige woning is een woning zonder zwakke plekken. Elke schakel telt om definitief komaf te maken met een onveiligheidsgevoel. De politie zal zich in de plaats stellen van de inbreker en uw woning testen op de inbraakgevoeligheid. U krijgt na afloop een kort overzicht om uw huis inbraakveiliger te maken en zo elke inbreker te doen wanhopen.

Indien u wenst dat onze collega’s bij u langskomen, kan u zich hiervoor gratis inschrijven (naam,adres en GSMnr) bij de lokale politie Zottegem / Herzele / Sint-Lievens-Houtem door een e-mail te sturen naar politiezonezottegem@pz5429.be of te bellen naar 09/364 47 30 tijdens de openingsuren van het commissariaat te Zottegem.

Inschrijven kan tot en met 8 november 2015, wees er snel bij want het aantal woningen die kunnen worden onderworpen aan onze stresstest is beperkt!

Voor het uitvoeren van de stresstest zal de politie een afspraak maken. Deze test wordt dan uitgevoerd door de wijkinspecteur die in uniform een kort bezoek zal brengen.