maandag 23 april 2018

Alcoholcontroles

De politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem hield in de nacht van 21-22 april 2018 een grootschalige alcoholcontrole.  De politie kreeg hierbij de steun van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO, die in het kader van werkplekleren 4 aspirant-inspecteurs ter beschikking stelde.

Op 3 verschillende locaties werden controledispositieven opgesteld. In totaal werden 113  bestuurders gecontroleerd, waarvan 8 een positieve ademtest aflegden. Van 4 van deze bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Drie andere bestuurders moesten hun rijbewijs 3 uur inleveren omdat het resultaat van hun ademanalyse ‘A’ (Alarm) was.
Twee  bestuurders werden onderworpen aan een drugstest en bleken niet onder invloed te sturen. Eén van hen werd wel in het bezit bevonden van een kleine hoeveelheid cannabis.   

Eén passagier kreeg een onmiddellijke inning wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze rondreden met defecte verlichting. Van 1 voertuig was de geldigheid van de technische keuring verlopen.