maandag 25 september 2017

Drugscontrole in het station van Zottegem

Op maandag 25 september 2017 tussen 07.30 u en 08.30 u hield de lokale politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem in samenwerking met het Interventiekorps en de Dienst Hondensteun van de Federale Politie, en met de steun van Securail een gerichte drugscontrole in het station in Zottegem. De actie was vooral georiƫnteerd naar scholieren en hangjongeren, maar ook een aantal meerderjarige pendelaars dienden het controledispositief en de stille drugshond te passeren. In totaal werden een 600-tal personen gecontroleerd die aankwamen met treinen uit Geraardsbergen, Denderleeuw, Gent en Oudenaarde. De drugshond reageerde positief op 5 gecontroleerden, allen meerderjarig. Bij fouillering werd 1 van deze personen in bezit bevonden van een gebruikershoeveelheid cannabis. Allen werden in het politiebureel eveneens aan een urinetest onderworpen.

Ook in de toekomst worden nog soortgelijke acties ingepland. Hiermee wil de politie een duidelijk signaal geven dat drugs een belangrijk aandachtspunt blijft binnen de reguliere werking van het korps. Ook in drugspreventie i.s.m. de plaatselijke scholen en Pisad blijft de politiezone in de toekomst verder investeren.

Bemoedigend is alvast dat geen enkele minderjarige scholier en slechts 1 meerderjarige pendelaar betrapt werd op het gebruik of bezit van drugs!