vrijdag 8 juli 2016

Heraanleg E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde: sterke verkeershinder van 09 juli 2016


Op zaterdag 9 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde.
 
Deze zomer worden de drie rijstroken richting Gent aangepakt. Tijdens de werken gaan de op- en afrittencomplexen in Wetteren en in Merelbeke (R4) achtereenvolgens dicht.
 

Wat houden de werken in?
 Maar liefst 15 km snelweg krijgt een grondige opknapbeurt. De drie rijstroken en de pechstrook van de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde (richting Gent) worden heraangelegd. Aangezien de rechter- en middenrijstrook meer belast worden met zwaar verkeer, worden ze grondiger hersteld. De rechterrijstrook wordt tot op de fundering heraangelegd in asfalt. De middenrijstrook krijgt een nieuwe onder- en toplaag. Van de linkerrijstrook en de pechstrook vernieuwen we de toplaag. 

Wanneer worden de werken uitgevoerd?
Tijdens de verkeersluwere zomermaanden. De heraanleg van de midden- en rechterrijstrook en de pechstrook wordt uitgevoerd tussen 9 juli en 7 augustus. In die periode wordt er 24/24 en 7/7 gewerkt. Daarna zijn er nog 12 nachten voorzien voor het linkervak.

Fasering
Het verkeer heeft steeds twee (versmalde) rijstroken in elke richting. De op- en afritten in Wetteren en Merelbeke liggen in de werfzone. Door in twee fasen te werken zullen twee opeenvolgende op- of afritten nooit samen afgesloten zijn:

Fase 1: van net voorbij complex Wetteren tot vlak voor de verkeerswisselaar in Zwijnaarde.
De op- en afrit in Merelbeke (R4) gaan in deze fase dicht. 

Fase 2: van Vlekkem (Erpe-Mere) tot net voorbij complex Wetteren. 
De op- en afrit Wetteren gaan in deze fase dicht. Ook de parking in Wetteren zal gedurende een korte periode afgesloten zijn.