vrijdag 8 juni 2018

Winnaars tekenwedstrijd op bezoek bij de politie

Op dinsdag, 05 juni 2018 organiseerde de lokale politie Zottegem/Herzele/SLHoutem een terugkomdag voor de winnaar van de jaarlijkse tekenwedstrijd. Winnares, Marithe Lahaye en haar klasgenootjes van het derde leerjaar van de gemeentebasisschool “De Zonnevlier” uit Vlierzele (SLH) werden er, samen met met Juf. Marijke De Moerloose, verwelkomd .

Omstreeks 09.00 uur kwamen de kinderen aan het hoofdcommissariaat te Zottegem toe en dit was het begin van een dag vol verrassingen.

Inspecteurs Gino De Durpel en Kristof Baeyens gaven een woordje uitleg over de kledij en wat de uitrusting aan de dienstgordel van een politieman is (handboeien, politieradio, wapenstok,...) en voor wat het kan gebruikt worden.

Na een stevig ontbijt maakten de kinderen kennis met de paarden van de federale politie gevolgd door een rondleiding in de brandweerkazerne en een rondrit.Om de voormiddag af te sluiten konden de leerlingen hun behendigheid met de fiets nagaan op een behendigheidspiste van de verkeersdienst onder de deskundige leiding mevrouw Carolien Rouckhout, gevolgd door een fotoshoot op de politiemoto.

Na het nuttigen van lekkere pizza's brachten de leerlingen een bezoek aan de cellen en de line-up kamer. In deze kamer kregen ze van beide voornoemde inspecteurs een uiteenzetting over het nemen van vingerafdrukken. Ze maakten ook kennis met de life-scan, voor het nemen van elektronische vingerafdrukken. Dit werd gevolgd door een kort bezoek aan de dojo-zaal waar de self-defence gegeven wordt.

Om de dag af te sluiten werden de leerlingen verrast door diverse demo’s met de drugs-en interventiepolitiehonden van de PZ Aalst en de PZ Rhode en Schelde o.l.v. Nico Monsieur en Jean Luc Engels.

Opnieuw werd het een topdag die de kinderen nooit meer zullen vergeten en wie weet, wordt één van hen ook later effectief lid van ons politie- of brandweerkorps ?