dinsdag 3 oktober 2017

Verkeersveiligheidsactie aan het kasteel van Egmont

Op maandag 2 oktober 2017 organiseerde Rotary Zottegem in samenwerking met het Stadsbestuur Zottegem, Transport en Logistiek Vlaanderen en de Lokale Politie Zottegem (afdeling verkeer) de jaarlijkse verkeersveiligheidsactie aan het kasteel van Egmont.

Deze verkeersveiligheidsactie werd reeds voor de negende maal georganiseerd. Ook dit jaar werd het wederom een succes. Liefst 8 scholen van het zesde jaar basisonderwijs uit het Zottegemse namen deel aan deze actie.

De jaarlijkse verkeersveiligheidsactie omtrent de dode hoekspiegel bij vrachtwagens bestond uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Het theoretische gedeelte, gegeven door de politie-inspecteur, omvatte het bekijken van een video over de veiligheid rondom de vrachtwagen op de rijbaan met nadien het invullen van een vragenlijst.

Na het beƫindigen van het theoretische gedeelte werd er een diploma, fluovestje en fluo-armband overhandigd, door de leden van de Rotary, aan de leerlingen.

De theoretische kennis werd in praktijk toegepast in en rond de vrachtwagen, die geparkeerd stond aan het Kasteel van Egmont te Zottegem. Dit gedeelte werd verzorgd door een medewerker van de dienst Transport en Logistiek Vlaanderen en enkele leden van Rotary Zottegem, waaronder het bekendste Rotary-lid Marijn De Valck.

Dergelijke initiatieven over verkeersveiligheid kunnen enkel en alleen maar worden toegejuicht door onze dienst. Onze dank hiervoor aan de initiatiefnemers en de diensten die hun medewerking hiervoor verleenden.

Omwille van het succes van dit evenement zal er op datum van 14 mei 2018 een bijkomende verkeersveilige dag, in het kader van de ‘dode hoek’, worden georganiseerd door de leden van de Rotary-club.

Ter info : in 2018 is het tienjarig (jubileum) bestaan van dit evenement !!!