maandag 10 juli 2017

BOB rijdt nog niet altijd mee!

Afgelopen weekend werden in de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem uitgebreide alcoholcontroles gehouden. De lokale politie kon hierbij rekenen op de steun van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO, die in het kader van werkplekleren een aantal aspirant-inspecteurs ter beschikking stelde.
Op tien verschillende locaties werden vrijdag- en zaterdagnacht controledispositieven opgesteld. De eerste nacht werden 62 bestuurders gecontroleerd, waarvan 6 betrapt zijn op sturen onder invloed van alcohol of drugs. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken, de 5 overige werden 3 of 6 uur ingehouden. Zaterdagnacht werden 97 bestuurder aan een controle onderworpen, waarbij er 8 bleken te sturen onder invloed van alcohol. Ook hier werd 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken en mochten 7 bestuurders de wagen voor de duur van 3 of 6 uur aan kant laten.
Alle bestuurders die ‘safe’ stuurden ontvingen een BOB-sleutelhanger.
De politie stelde verder processen-verbaal op wegens inbreuken inzake het niet dragen van de veiligheidsgordel, drugbezit en defecte autoverlichting. 
G. Verlinden
Commissaris van politie
Dienst verkeer.